...

A szobafestés folyamatának kezdő lépései

Indulhatnak a szobafestés előkészületei. Mi szükséges hozzá? Elsősorban megfelelő mennyiségű takarófólia, amelynek segítségével megvédjük butorainkat, szőnyegeinket a szennyeződéstől. A festés utáni hosszú nagytakarítást elkerülhetjük, ha a bútorokat középre toljuk, feltéve, hogy a szoba elég nagy.

Abban az esetben, ha a szobafestőnek nehézséget okoz a falak kényelmes elérése, a szoba felszerelését mindenképp át kell vinni egy másik helyiségbe. Takarításnál elég energiát kell áldoznunk a szabadon hagyott részek tisztítására is. A tükrökre és az üveges berendezésekre különösen figyeljünk, mivel csak karcolás útján tudjuk leszedni az odacseppent festéket.

szobafestés előtt ajánlott a különféle kapcsolókat, dug aljakat kiszedni s a procedúra után azokat visszahelyezni.

Szobafestés saját kezűleg vagy szobafestővel?

 

Ezt a kérdést főként a pénztárcánk függvényében kell megválaszolni. A szobafestésért vagy festésért elkért összegek jelentősen megoszlanak a különböző szobafestők között, az aktuális munkájuk mennyisége alapján. A szobafestésért kifizetett ár tekintetében mindenképp ajánlott tájékozódni a festés piacán, mert a különbségek olykor számottevőek lehetnek.

A teendők, melyek elvégzése nélkül a szobafestés nem valósulhat meg

Ha fiatal falfelületről beszélünk, nem lesz sok bajunk a festés előkészítésével. Ha a fal már viseltebb, el kell távolítanunk a korábbi festéket, tapétát, majd glettanyaggal kijavítjuk a keletkezett egyenlőtlenségeket. Ha a glettel kezelt felület megszilárdul, kisimítjuk az egész területet.

Nem szabad megfeledkeznünk az alapozófesték használatáról, hiszen csak így érhetjük el, hogy az azt követően felvitt festék foltmentes legyen a falon. Mivel a különféle festékanyagok rendkívül eltérőek, ennek alapján kell eldöntenünk, hogy hány réteget fessünk fel. A festést kivitelezhetjük gép segítségével, amely a nagy felületek kifestésekor szükséges, hengerrel, illetve a kisebb felületeknél, dekorációknál ecsetet használunk.

Ha a festést elvégeztük, célszerű megvárni, míg a fal teljesen megszárad, miközben alaposan kiszellőztetünk, feloszlatjuk a kellemetlen festékillatot. Ezt követően belekezdhetünk visszahelyezni bútorainkat eredeti helyükre. Ha szobafestésnél a minta kiválasztására kerül sor, mindenképp úgy döntsünk, hogy nekünk mi tetszik a legjobban.

A festés és egy gyors meszelés után érdemes még egy kis energiát fektetni a csempe és a különböző üvegfelületek letisztítására, melynek leghatékonyabb módszere az először ecetes vagy citromsavas, majd pedig szódabikarbónás vízzel történő lemosás.

Hogy a szobafestést Ön is élvezze! Javaslatok szobafestéshez

Mielőtt szobafestésre adjuk a fejünket, meg kell határoznunk, mi a legmegfelelőbb szín. Ennek eldöntésében azt helyezzük előtérbe, hogy saját ízlésvilágunk tekintetében mire vágyunk. Ha van gyermekünk, akkor indokolt a fehér szín választása, mert a fal roncsolódásának esetén simábban oldhatjuk meg a javítást, anélkül, hogy sokat költenénk rá.

Ha többféle színt is preferálunk egyszerre, számításba kell vennünk a kifestendő szoba méreti adottságait. Mielőtt a szobafestés komplett koncepcióját kidolgoznánk, a színek kiválogatásánál ügyelnünk kell arra, hogy a világos színek vizuálisan megnövelik, a sötét színek pedig kicsinyítik a szobát.

Ahol a szobafestés elkezdődik

Amennyiben a mázoló a falat nem tudja kényelmesen festeni, a bútorzatot ideiglenesen át kell szállítani egy másik helyre. Takarításkor hangsúlyt kell fektetnünk azoknak a felületeknek a lemosására is, amelyek fedetlenül maradtak. Fokozottan ügyeljünk a tükrökre és az üveges anyagú dolgokra, mivel az ott megjelenő festéknyomokat csak karcolással tudjuk lekaparni.

A különböző kapcsolókat, dugaljakat indokolt a szobafestés során a szobából kivenni, majd az újonnan kifestett helyiségbe visszarakni.

  

Homlokzatfestés

http://komuves.ucoz.hu/index/szobafestes/0-7

http://acspal.mindenkilapja.hu/html/17964347/render/szobafestes

06 20 9948 723
0
Bod Bertalan