...
Főoldal » Cikkek » Cikkeim

Vas Fémkerítések festése felújítása

Vas Fémkerítések festése felújítása

vas fém kerítés festés

A kerítés festést felújítást akkor sem ússzuk meg feltétlenül, ha fém vagy vaskerítést építtettünk annak idején. A korrózió ugyanis néhány év alatt – a levegő szennyezettségétől függően – éppúgy károsítja ezeket az építményeket, mint a faléceket a korhadás. Kezdődhet a kültéri festés!

 

Egyes fémek felületét fellazítja és elcsúfítja a rozsda, és a sérült festékfelületet gyorsan pusztítja. Az új építmények megelőző kezelésére az alapozó és zománcfesték kombinációját szoktam javasolni.

A már rozsdásodó elemeket viszont körültekintően elő kell készíteni mázolás előtt. A rozsda eltávolításához passziválószerre lesz szükségünk: ez semlegesíti a maradék rozsdát és ellenállóvá teszi a felületet. Első lépésként a felületet alaposan le kell tisztítani, és drótkefével át kell dörzsölni. Ezután érdemes azt simára csiszolni, hogy az új festékréteg egyenletes felületet adjon. Kenjük fel a passziválószert. Passziválás után a keletkező sókat nyom nélkül el kell távolítani (nem csak csiszolással, hanem nedves lemosással is), mert a felületen megmaradó sók gátolják az korróziógátló alapozók megfelelő tapadását a fémfelületen. Persze a nedvesítés hatására újra kialakulhat a felületen egy vakrozsdaszerű felület, ezért az ilyen munkálatokat kültérben inkább a melegebb, szárazabb késő tavaszi napokon célszerű elvégezni.

Miután végeztünk a fenti előkészítési munkálatokkal, jöhet a két- vagy háromrétegű mázolás: először alapozófestéket használjunk (a festék dobozán található használati utasítás és száradási idő figyelembevételével), majd zománcfestéket használjunk fedőfesték gyanánt.

Kategória: Cikkeim | Hozzáadta:: acspal (2016-07-19)
Megtekintések száma: 1483 | Címkék (kulcsszavak): felújítása, festése, Fémkerítések
Összes hozzászólás: 0

06 20 9948 723
0
Bod Bertalan
06 20 9948 723