...
Főoldal » 2016 » Június » 27 » Fakerítés festése felújítása
9:08 AM
Fakerítés festése felújítása

Fakerítés festése felújítása

fakerítés festés

Végre itt a fa kerítés festés ideje, aminek mindannyian örülünk, ám a fából készült kerti dísztárgyak sajnos korhadásnak indultak a csapadékos idő  miatt. Itt az idő egy kis kültéri festésre!

Minden tapasztalt kerttulajdonos tudja, hogy a késő ősz és a kora tavasz a felújítási munkák időszaka. Ilyenkor érdemes átnézni a kerti építményeket és helyreállítani őket a nyári használat vagy a téli fagyok miatt kialakult sérülések, károsodások miatt. A legtöbb kültéri építmény és dísztárgy fából és/vagy fémből (vasból) készül. A legnagyobb felületet (így a legnagyobb munkát is) a kerítés és a kapu adja.

A fakerítéseket leginkább a korhadás fenyegeti,

emiatt ezeket néhány évenként fakonzerváló szerrel kell kezelni. Csak a teljesen kiszáradt faanyagot tudjuk hatékonyan kezelni, és azt is csupán száraz időben, különben nem szívódik be kellőképpen a festék.

A faléceket minden alkalommal meg kell csiszolni. Ezután alapozóval kezeljük a fakerítés felületet. Az alapozó beszívódik a pórusokba, így véd a penészedés, gombásodás és rovarkártevők ellen. Néhány óra száradási idő után a színtelen alapozó rétegre kerüljön a színtelen vagy színes kültéri lazúr. A munkálatokat egyszerűsíthetjük és gyorsíthatjuk például a Poli-Farbe termékcsaládban is megtalálható alapozót is tartalmazó fabevonó lazúrral, amivel az alapozás lépését teljesen kihagyhatjuk.

Kerítésfestés árak

Szobák festése

Megtekintések száma: 5735 | Hozzáadta:: acspal | Címkék (kulcsszavak): kerítés festés, Fakerítés festés | Helyezés: 0.0/0

06 20 9948 723
0
Bod Bertalan